zaterdag 3 september 2011

Auberginedip

1 aubergine (ca. 250 gr.), 1 el olijfolie, mespuntje chilipoeder, 1 tl djinten, 1 tl ketoembar, 1/2 teentje knoflook, 2 tl citroensap, zout en peper, 1/8 liter crème fraîche, 1 el fijngehakt korianderblad (of peterselie)

Prik de aubergine rondom in met een vork. Leg de aubergine op een plat bord en verhit: onafgedekt ca. 4 min. op 700 Watt. Laat de aubergine afkoelen.

Roer intussen de olie en de specerijen in een schaaltje door elkaar. Pers de knoflook erboven uit en verhit: afgedekt ca. 2 min. op 700 Watt. Roer vervolgens het citroensap erdoor. Snijd de afgekoelde aubergine open en schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met het specerijenmengsel in een foodprocessor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Klop de crème fraîche en de helft van het fijngehakte korianderblad erdoor. Schep de dipsaus in een schaaltje en garneer met de rest van het blad en een beetje olijfolie. Lekker met stok- of pitabrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen