200 gram boter, 200 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 el koekkruiden, 1 snufje nootmuskaat, 1 tl cacao, 1 el melk, 4 eieren, 225 gram zelfrijzend bakmeel
Verwarm de oven voor op 160 graden. Beboter een kleine cakevorm vorm en stuif bakmeel over bodem en wanden. Zeef de suiker met de kruiden en nootmuskaat. Los in een kommetje de cacao op in de melk en roer het mengsel, samen met de boter door het suiker-mengsel, tot een lichtgekleurde romige massa is verkregen. Klop er daarna de eieren een voor een zo luchtig mogelijk door en blijf daarna nog 3 min. kloppen. Schep het meel in gedeeltes door de massa. Doet het deeg in de vorm, plaats deze net iets onder het midden in de oven en bak de cake in 3/4 uur gaar. Laat de cake nog 15 min. in de vorm staan. Laat helemaal afkoelen op een rooster. Deze cake is het lekkerste als je hem een dagje laat staan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten