zondag 27 maart 2011

chocolade-notenbroodjes (74)


Stevige broodjes met een heerlijke vulling

Maak deeg van: 600 gram bloem, 10 ml zout, 7 gram gist, 35 gram boter, 30 gram basterdsuiker, ca. 3,5 dl lauw melk
Laat het ongeveer 1 uur rijzen. Hak intussen voor de vulling 150 gram pure chocolade en 75 gram gemengde noten grof.

Sla het deeg door en verdeel het in 10 stukken. rol elk stuk uit tot een lap van ca. 10 x 15 cm. Verdeel de chocolade en de noten over het midden van de stukken deeg (20-25 gram per broodje), vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg op. Dek de broodjes af met plasticfolie en laat ze nog ca. 45 minuten rijzen.
Verarm de oven voor o 200 graden. Bak de broodjes in 15-20 minuten lichtbruin en krokant. Erg lekker om ze warm te eten!


binnenkant broodjes

1 opmerking:

  1. Hoi Tonia...Ook deze broodjes zien er weer smakelijk uit hoor.Als je er niet bijgezet had,dat het chocolade-notenbroodjes zijn,had ik ze voor worstenbroodjes aan gezien,ze lijken er wel wat op.Ook je foto's van de verschillende gerechten,zien er weer heel lekker uit!
    Cor

    BeantwoordenVerwijderen