zondag 6 maart 2011

Kokoskoek



Dit is al een heel oud recept, ik heb het gekregen van een tante die nu al zo'n 30 jaar in Australië woont. Het is heel simpel, maar ook heel lekker. De koek moet niet te lang worden gebakken, dan wordt hij droog.

250 gram kokosmeel (geraspte kokos), 50 gram zelfrijzend bakmeel, 75 gram boter, 150 gram suiker, ca. 1 dl melk, 1 ei

Oven voorverwarmen op 160 graden. De boter met de suiker tot room roeren. Het ei en het kokosmeel er doorheen roeren, daarna om en om wat meel en melk. Het deeg gelijkmatig verdelen in een beboterde springvorm van 24 cm. In ca. 1 uur lichtbruin bakken

7 opmerkingen:

  1. Kokosmeel?? Vermeng je dan gewoon de meel met wat geraspte kokos? Zo ja hoeveel geraspte kokos?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoals in het recept staat: 250 gram geraspte kokos (wat ook wel op de verpakking kokosmeel genoemd wordt) en 50 gram zelfrijzend bakmeel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb hem gemaakt en hij was heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 1 uur in de hetelucht oven op 140 graden. Smaakt goed, ik heb er na het bakken gesmolten chocola overheen gesmeerd. Lekker en makkelijk recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Moet je de 75 gr boter smelten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, je moet boter op kamertemperatuur gebruiken, dus wel zacht, maar niet gesmolten

      Verwijderen
  6. Ik doe er zelf nog drie bolletjes gember bij door (met de knoflookpers)
    Voor de smaak.

    BeantwoordenVerwijderen