woensdag 13 februari 2013

Gevulde paprika's




Lekker vegetarisch maal uit Good Food augustus 1999

Voor 2 personen: 1 rode en 1 gele paprika min of meer even groot), 50 gram boter, 1 teen knoflook, 140 gram oud witbrood in blokjes (zonder korst), 50 gram gehakte hazelnoten, 2 el fijngehakte basilicum, 50 gram grof geraspte parmezaanse kaas, 140 gram zachte geitenkaas (beetje verkruimeld), 175 gram kerstomaatjes (gehalveerd), 2 el olijfolie

Verhit de oven op 190 graden. Verwijder de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Verhit de boter en bak de fijngesneden knoflook even aan. Voeg het brood toe en bak totdat de blokjes goudbruin en knapperig zijn. Voeg basilicum, parmezaanse - en geitenkaas en tomaten toe. Roer goed door elkaar. Haal van het vuur. Schep de vulling in de paprika's, duw het niet te veel aan. Doe ze in een ovenschaal waar ze net inpassen. Sprenkel de olijfolie over de paprika's en de vulling en bak ze 45-55 minuten totdat ze zacht zijn en de topping knapperig en mooi goudbruin is. Gebruik evt. aluminumfolie om af te dekken als de bovenkant te bruin wordt. (wat ik dus niet op tijd gedaan had).
Snijd de paprika's doormidden en zet op ieder bord 2 verschillende kleuren.

5 opmerkingen:

  1. Hoi, Ik heb een vraagje over je blog, maar kan geen contactgegevens vinden. Zou je mij een mailtje willen sturen op jerrel@tezet.nl?
    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kun je je vraag niet op het blog stellen als het daar over gaat?
      groeten,
      Tonia

      Verwijderen
  2. Ha, leuk zo'n receptje "retro-style". Zelf maak ik ook nog regelmatig gevulde komkommer met ham en kaas. Ongeveer uit hetzelfde jaar ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker hoor. Wil ik ook eens maken...echt nog nooit gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen