woensdag 13 februari 2013

Toscaanse bonensoep


Erg lekkere winterse soep om warm van te worden.

3 el olijfolie, 1 grof gesneden u, 2 grof gesneden preien, 1 grote aardappel (in blokjes), 2 teentjes knoflook, 1,2 l groentebouillon, 400 gram cannellinibonen uit blik, vocht bewaard. 175 gram geschaafde savooiekool, 3 el fijngehakte peterselie, 2 el fijngehakte oregano, 75 gram geschaafde Parmezaanse kaas, zout en versgemalen peper

Verhit de olie in een grote pan en bak ui, prei, aardappel en knoflook 4-5 minuten tot ze zacht beginnen te wordne. Doe de bouillon en het bonenvocht erbij. Dek de pan af en laat 15 minuten pruttelen. Roer de kool, bonen en de helft van de kruiden erdoor. Breng op smaak en laat nog 10 minuten koken. Schep een derde van de soep in een blender en pureer tamelijk glad. Giet terug in de pan, breng op smaak en verwarm de soep nog even. Verdeel de rest van de kruiden en de kaas over de soep. Serveer met geroosterd brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen