zaterdag 18 februari 2012
Hamspiralen van olijvendeeg (113)
Een deeg uit het boek van Richard Bertinet. In het begin is het heel erg nat deeg, maar als je doorgaat met kneden, en vooral geen meel toevoegt wordt het vanzelf deeg dat je goed kunt bewerken.
Deeg maken van: 500 gram bloem, 20 gram grof griesmeel, 12,5 ml droge gist, 10 ml zout, 50 gram olijfolie, ca. 320 gram water
Met een keukenmachine: eerst 5 minuten op stand 1 kneden, daarna 15-20 minuten op stand 2.
Het deeg ca. een uur laten rusten tot het ongeveer verdubbeld is. Het deeg uitspreiden tot een rechthoek, licht bestrijken met wat olijfolie.
Vulling: 100 gram pijnboompitten (of amandelschaafsel), 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, plakjes parmaham.
De helft van de kaas en pitten over het deeg verdelen. Hier de plakjes ham opleggen. Rest pitten en kaas erover strooien. Oprollen als roulade, naad glad strijken. In plakjes van 2 cm dik snijden (ca. 12 stuks). Op hun kant op bakpapier leggen. Afgedekt met een theedoek in ca. 45 minuten tot bijna het dubbele volume laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 250 graden.
Bakplaat in de voorverwarmde oven schuiven, temperatuur terug schakelen tot 225 graden. Broodjes in 12-15 minuten goudbruin baken. Terwijl ze nog warm zijn met wat olijfolie bestrijken.
Lekker!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten