In 2021 nog een keer gebakken, met Amerikaanse bloem, het brood werd heel anders. De hoeveelheden en de baktijd bleken niet te kloppen, die heb ik aangepast.
donderdag 14 april 2011
Walnoten-roggebrood (79)
Brood met een heerlijke smaak, lekker sappig!
een soepel deeg maken van 300 gram bloem, 100 gram roggemeel, 5 gram gist, 10 gram zout, 300 gram water, 150 gram gehakte walnoten
Laat het deeg rijzen tot het dubbele volume, sla het door en vorm een grote ring met een ruim gat in het midden. Laat nogmaals rijzen tot dubbel volume. Snijd het brood een aantal keren in. Verwarm de oven voor op 250 graden. Vernevel water in de oven. Draai de temperatuur terug naar 220 graden zodra je het brood in de oven zet. Bak het brood 5 minuten, verminder de temperatuur naar 200 graden en bak het brood nog 25 minuten. Af laten koelen op een rooster..
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten