Deeg maken van 225 gram bloem, 225 gram speltmeel, 5 ml zout, 1 el lichtbruine suiker, 50 gram lijnzaad, 12,5 ml gist, 2 el zonnebloemolie, 3 dl warm water Laten rijzen tot dubbel volume, doorslaan, ovaal van 23 cm vormen, weer laten rijzen tot dubbel volume. Oven voorverwarmen op 200 graden. Brood bestrijken met wat melk, extra lijnzaad erover strooien. Brood over de lengte 1x insnijden. 25-30 minuten bakken tot het hol klinkt.
donderdag 14 april 2011
Spelt-lijnzaadbrood (81)
Bovenste brood gemaakt in september 2021. iets meer water gebruikt. 200 graden is eigenlijk een te lage temperatuur.
Deeg maken van 225 gram bloem, 225 gram speltmeel, 5 ml zout, 1 el lichtbruine suiker, 50 gram lijnzaad, 12,5 ml gist, 2 el zonnebloemolie, 3 dl warm water Laten rijzen tot dubbel volume, doorslaan, ovaal van 23 cm vormen, weer laten rijzen tot dubbel volume. Oven voorverwarmen op 200 graden. Brood bestrijken met wat melk, extra lijnzaad erover strooien. Brood over de lengte 1x insnijden. 25-30 minuten bakken tot het hol klinkt.
Deeg maken van 225 gram bloem, 225 gram speltmeel, 5 ml zout, 1 el lichtbruine suiker, 50 gram lijnzaad, 12,5 ml gist, 2 el zonnebloemolie, 3 dl warm water Laten rijzen tot dubbel volume, doorslaan, ovaal van 23 cm vormen, weer laten rijzen tot dubbel volume. Oven voorverwarmen op 200 graden. Brood bestrijken met wat melk, extra lijnzaad erover strooien. Brood over de lengte 1x insnijden. 25-30 minuten bakken tot het hol klinkt.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten