zondag 3 april 2011
mietaart met ketjaptomaten
Deze gerechtjes heb ik zo'n 25 jaar geleden voor het eerste gemaakt, en zo heel af en toe komen ze weer eens op tafel. Nostalgie, maar toch ook lekker.
400 gram mie, 2 uien, 100 gram magere spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 2 eieren, versgemalen peper, 150 gram geraspte belegen kaas
Mie koken. Uien snipperen. In koekenpan spekblokjes ca. 6 min. zachtjes uitbakken. Knoflook erboven uitpersen, ui toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Boven kom eieren breken. Loskloppen met peper. Springvorm 24 cm invetten. In kom doen: mie, spekmengsel, eimengsel en 3/4 van de kaas. Door elkaar scheppen. Overdoen in springvorm. Rest van kaas erover strooien. In midden van oven in ca. 25 min. gaarbakken. Uit oven rand van de vorm verwijderen.
Ketjap-tomaten: 1 citroen, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 tl sambal oelek, 3 takjes peterselie, 2 el ketjap manis, zout, peper, 500 gr. tomaten, 6 sprietjes bieslook
Citroen uitpersen. Sjalotje pellen en boven een schaal raspen. Knoflook erboven uitpersen. Sambal, ketjap, citroensap, zout en peper erdoor roeren. Tomaten elk in acht partjes snijden. Door het ketjap-sausje scheppen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten