zondag 18 september 2011

Indiaas pasteitje



200 gram aardappelen (bijna gaar), 1 ui (gesnipperd), 1,5 tl kerrie, 1/2 courgette (in kleine blokjes), 100 gram diepvries doperwten (ontdooid), 8 plakjes bladerdeeg, chilipoeder, 1 el olie

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie en bak de ui met de kerrie ca. 2 min. toevoegen: aardappel, courgette, doperwten, zout, chilipoeder, ca. 3 min. meebakken. Laten afkoelen.

Bereidingswijze
Leg op ieder plak bladerdeeg een beetje vulling en vouw de pakketjes dicht (ze hoeven niet helemaal dicht te plakken want de vulling loopt er toch niet uit). Leg de pakketjes op de ingevette bakplaat en bak ze in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

zaterdag 3 september 2011

Killer garlic bread

Het is geen raadsel waarom dit brood zo heet.

100 gram roomboter, 1 el div. kruiden, 3 teentjes knoflook, 1 bake-off stokbrood

Verwarm de hete lucht oven voor op 200°C. Meng de margarine, kruiden en uitgeperste teentjes knoflook door elkaar. Besmeer 1 doorgesneden chiabatta met dit mengsel en zet het brood ca. 10 minuten in de oven.

Auberginedip

1 aubergine (ca. 250 gr.), 1 el olijfolie, mespuntje chilipoeder, 1 tl djinten, 1 tl ketoembar, 1/2 teentje knoflook, 2 tl citroensap, zout en peper, 1/8 liter crème fraîche, 1 el fijngehakt korianderblad (of peterselie)

Prik de aubergine rondom in met een vork. Leg de aubergine op een plat bord en verhit: onafgedekt ca. 4 min. op 700 Watt. Laat de aubergine afkoelen.

Roer intussen de olie en de specerijen in een schaaltje door elkaar. Pers de knoflook erboven uit en verhit: afgedekt ca. 2 min. op 700 Watt. Roer vervolgens het citroensap erdoor. Snijd de afgekoelde aubergine open en schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met het specerijenmengsel in een foodprocessor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Klop de crème fraîche en de helft van het fijngehakte korianderblad erdoor. Schep de dipsaus in een schaaltje en garneer met de rest van het blad en een beetje olijfolie. Lekker met stok- of pitabrood.

pasta carbonara

T. had donderdag een lekkere variant van carbonara gemaakt.


Voor 3 personen:

300 gram pasta, 2 tenen knoflook (geperst), 250 gram spekblokjes, 1 losgeklopt ei, paar el belegen kaas, 200 ml slagroom

Kook de pasta beetgaar. Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes heel zacht uit, voeg de knoflook toe en bak even mee. Laat uitlekken op keukenpapier. Laat de pasta goed uitlekken. meng de rest er snel door heen. Lekker met een groene salade.

Suikerbrood (105)

Lekker suikerbrood uit De Banketbakker van Cees Holtkamp. De volgende keer zal ik een kleinere broodvorm gebruiken zodat het brood wat hoger wordt.

linzencurry

Recept van BBC Good food, viel een beetje tegen, dus blijft bij deze ene keer (de papadums waren wel heerlijk!)

tagliatelli met tartufata

Een heerlijk mengsel van paddestoelen, truffel en olijf. Gekocht op Italia al Dente. Volgende keer kopen we meer dan een potje!