vrijdag 23 februari 2018

Rode ui-geitenkaasbrood **



1 rode ui,
 2 takjes tijm,
 110 g zachte geitenkaas, 175 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl zout,
 0.5 tl versgemalen peper, 1 ei,
 2 el melk,
 1 tl grove mosterd

Verwarm de oven voor op hetelucht 190 °C. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de geitenkaas in blokjes. Meng het bakmeel met de ui, de helft van de kaas, de tijm, het
zout en de peper. Roer het ei los met de melk en de mosterd. Voeg het aan het meelmengsel toe en kneed het tot een samenhangend deeg. Vorm van het deeg een langwerpig brood, leg hem op bakpapier op de bakplaat en druk hier de rest van de geitenkaas in. Bestrooi het brood met bakmeel en bak het in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen.

Meerdere tegelijk bakken en invriezen!
Ook lekker met stukjes jong belegen kaas ipv zachte geitenkaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten