woensdag 28 januari 2015

Bretonse zandkoekjes

Erg lekker koekjes uit een Gourmand



125 gram koude boter in blokjes, 1 ei, 200 gram bloem, 130 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 zakje bakpoeder, snufje zout, 1 eigeel of een beetje melk

Meng bloem, suiker, vanille, vanillesuiker, zout en bakpoeder.
Snijd de boter door dit mengsel tot je kruimels krijgt, of meng dit even in de keukenmachine met het mes. Voeg het hele ei toe en meng snel tot een deeg. Verdeel het deeg in 2 delen en maak van ieder deel een rol met een doorsnede van zo'n 5 cm. Laat minimaal een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd plakjes van 1 cm van de rollen deeg. Leg de plakjes op bakpapier op een baplaat. Bestrijk licht met het losgeklopte eigeel of de melk. 
Bak 8-10 minuten tot ze mooi gekleurd zijn.

Je kunt evt. ook 1 rol invriezen en een andere keer bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen