donderdag 17 juli 2014

Kipsalade met tonijndressing


Ook al weer zo'n heerlijke, zomerse salade

150 gram sperzieboontjes, 1 blik reuzenbonen, 400 gram blokjes kipdijfilet (gebakken), 1/2 komkommer, 250 gram kerstomaten, 3 el olfijolie, 2 el citroensap, zeezout, 1 krop romaine sla, 4 hardgekookte eieren, 2 bosuitjes, evt. wat olijven. Dressing: 1 blik tonijn in water (185 gram), 2 el kappertjes, 3 el mayonaise, 1 el citroensap, 125 gram zure room

Kook de sperzieboontjes beetgaar, laat afkoelen. Spoel de reuzenbonen af en laat uitlekken. Snijd de komkommer in stukjes en de tomaten in tweeën. Meng bonen, kip, komkmmer, tomaten, olie en citroensap. Breng op smaak.

Dressing: laat de tonijn uitlekken, prak deze fijn. Meng de rest (behalve kappertjes) erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Leg de slabladeren op een schaal. Verdeel de salade erover. Garneer met partjes ei, reepjes bosui en evt. olijven. Schep de dressing erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen