dinsdag 11 juni 2013

Kip, venkel en tomaten ragout




Lekker en fris gerecht uit de Goodfood van juli 2007.

1 grote venkelknol, 1 el olijfolie, 2 kipfilets in grove stukken, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 500 gram aardappels in stukken, 2 blikken gepelde tomaten, 300 ml bouillon, schepje harissa

Snijd het loof van de venkel en bewaar. Snijd de venkel in vieren, snijd de harde kern eruit en snijd in de lengte in plakken. Verhit de olie, voeg de kip toe en bak snel lichtbruin. Voeg venkel en gehakte knoflook toe, roer even totdat de venkel glimt. Voeg aardappels, tomaten, bouillon en wat zout en peper toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes koken totdat de aardappels gaar zijn (ca. 20 minuten). Verdeel het loof over de stoofpot en breng pittig op smaak met harissa. Lekker met grof brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen