donderdag 24 januari 2013

Risotto met drie kazen



1 l  groentebouillon, 2 middelgrote sjalotten, 1 stengel bleekselderij, 50 gram Parmezaanse kaas, 1 el olijfolie, 45 gram boter, 275 gram risottorijst, 80 ml droge sherry, 150 gram diepvrieserwten, 30 gram blauwe kaas, peper, 250 gram kleine bolletjes mozzarella, handje rucola

Breng de bouillon aan de kook. Snijd de sjalotjes en bleekselderij fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.
Verhit in een pan met dikke bodem de olijfolie en 30 gram boter. Fruit sjalotjes en bleekselderij glazig en roer de rijst erdoor tot alle korrels glazig zijn. Blus met de sherry en laat de rijst het vocht opnemen. Blijf roeren. Voeg 100 ml bouillon toe en roer voortdurend. Voeg de rest van de bouillon beetje bij beetje toe. Wacht telkens tot al het vocht opgenomen is. Voeg na 15 minuten de erwten toe. Blijf roeren en bouillon toevoegen.  Proef na 20 minuten of de rijst gaar is, maar nog wel beet heeft. Voeg dan de Parmezaans kaas, blauwe kaas en de rest van de boter toe. Roer tot alles rond de rijst gesmolten is en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en voeg vlak voor het serveren de bolletjes mozzarella en rucola toe.

Heerlijk comfort-food!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen