donderdag 24 januari 2013

Coq au vin blanc

1 kg drumsticks, peper, zout, 50 gram spek, 2 sjalotten, 250 gram champignons, 1 teentje knoflook, 3 grote tomaten, 1 el olie, 2 el boter, 250 ml bouillon, 250 ml witte wijn, 2 laurierblaadjes, 3 takjes tijm, 200 ml room

Kruid de kip met de peper en zout. Snij het spek in kleine blokjes. Pel de sjalotten, hak de knoflook fijn. Haal de zaadjes uit de tomaten en snij in blokjes. Verhit de olie en boter en bak het spek glazig. Voeg de sjalotten, knoflook en champignons toe en laat enkele minuten meebakken. Haal alles uit de pan. Doe de kip in de pan. Laat aan alle kanten goudbruin bakken en blus met de bouillon. Doe de wijn, tomatenblokjes, laurier en tijm erbij en breng aan de kook.
Voeg champignons, spek, knoflook en sjalotten weer toe. Breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer d1 uur zacht sudderen. roer af en toe. Verwijder de takjes tijm en laat nog sudderen tot de kip helemaal gaar is. Voeg evt. nog wat vocht toe. Doe vlak voor het serveren de room erbij en bind een beetje met allesbinder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten