maandag 16 januari 2012

Kip met Chinese kool en aardappels



Voor 3 personen:

600 gram aardappels, 1 el olie, 1 rode ui, 1 rode paprika, 1 kleine Chinese kool, 300 gram kipfilet, 1 tl bouillonpoeder, 4 el Griekse yoghurt, bieslook

Snijd de aardappels in kleine blokjes. Bak ze 15-20 minuten in de hete olie. Snipper de ui.Snijd de paprika in stukjes. Snijd de kool in dunne repen. Snijd de kipfilet in blokjes. Haal de aardappels uit de pan. Voeg wat olie toe. Bak de kipfilet rondom bruin. Voeg ui, paprika en kool toe en bak kort mee. Voeg 125 ml water en de bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe. Laat 5 minuten doorkoken. Snijd de bieslook in kleine ringen. Roer de yoghurt glad. Serveer bij het gerecht.

Recept uit Foodies januari 2009. In de Foodies wordt het een salade genoemd, dat begreep ik niet helemaal. Het is in ieder geval wel een lekker gerecht.

1 opmerking: