woensdag 26 oktober 2011
Vislasagne met prei
100 g boter, 75 g bloem, 1 liter visbouillon, 1/2 bakje fijngesneden dille (a 15 g), 4 preien, gewassen, 200 gram roomkaas,
lasagnevellen, 400 gram visfilet, 200 gram gerookte zalm. ovenschaal ca. 25 x 35 cm
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt voor de bechamelsaus 75 g boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend 5 min. garen. Voeg de bouillon geleidelijk toe als de bloem begint te kleuren. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken. Roer regelmatig. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en zout. 2. Snijd de prei in halve ringen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de prei 3 min. op laag vuur. Meng de roomkaas erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. 3. Schenk een dunne laag bechamelsaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen en van de prei. Bedek met lasagnebladen, de kabeljauwfilet, peper en zout naar smaak en wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, van de prei, de zalm en nog wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, de rest van de prei en de rest van de bechamelsaus. Bak 35-40 min. in de oven.
Recept van AH, oorspronkelijk met garnalen, ik heb extra zalm genomen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
gisteren lukte het mij niet om te posten, maar vandaag wel... Dit ga ik zeker ook eens maken!
BeantwoordenVerwijderen