woensdag 26 oktober 2011
Stoofpot met pompoen
Verrassende smaak, lekker herfstgerecht. De walnoten gaven er een lekkere bite aan.
1 pompoen (biologisch), schoongeboend, pp 2 drumsticks, 4 el olijfolie, 2 rode uien, in parten, 3 tenen knoflook, gehalveerd
1 goede hand ongezouten walnoten, 250 ml hete kippenbouillon
Extra nodig: ovenvaste braadpan
1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de ongeschilde pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de kwarten in parten van 1 cm en halveer de parten. 2. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in de braadpan en bak de kip op hoog vuur in 4 min. rondom goudbruin. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Doe de pompoen, knoflook, walnoten en bouillon erbij en schep om. Voeg peper en zout naar smaak toe. Zet de pan in het midden van de oven voor een gelijkmatige verhitting. Laat 40 min. stoven. Lekker met couscous.
Recept van AH
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten