Als afsluiting heb ik gekozen voor feestelijke (en gelukkig ook lekkere) broodjes.
Deeg maken van 475 gram bloem, 2 el boter, 5 ml suiker, 5 ml zout, 6,5 ml gist, 2,75 dl water
Laat het deeg op een warme plaats ca. 1 uur rijzen tot het in omvang is verdubbeld.
Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad, kneed het door en verdeel het in 12 stukken van 65 gram. Geef elk stuk een leuke vorm, bijv. slakkenhuis, klaverblad (van 1 stuk deeg 3 bolletjes vormen en in de vorm van een driehoek tegen elkaar aan leggen), ster (met een schaar ieder bolletje vijf of zes keer tot het midden inknippen als de spaken van een wiel), etc.
Bedek het deeg losjes met ingevet folie en laat het op een warme plaats 20 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder het folie en bestrijk het deeg met 1 losgeklopte eidooier en bestrooi de broodjes met zaadjes, kruiden op pitjes.
Bak de broodjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten