Een mooi zacht wit brood, erg fijn om panini's mee te maken. Deeg maken van: 700 gram bloem, 10 ml zout, 5 ml suiker, 7,5 ml gist, 25 gram boter, 1,5 dl warme melk, ca. 3 dl warm water Laten rijzen tot dubbel volume, doorslaan. uitrollen tot rechthoek van ca. 2,5 cm dik. Vanaf de korte kant oprollen, na elke wenteling de naad goed vast drukken. Na de laatste wenteling het deeg goed vast drukken en de uiteinden eronder vouwen. Op de bakplaat leggen, afdekken en laten rijzen tot het in volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd het deeg met een scherp mes 5-6 diagonaal in. bestrijk de bovenkant en de inkepingen met zout water (1 tl zout met 1 el water). Bak het brood 15 minuten, verlaag de temperatuur tot 200 graden en bak het dan nog 25-35 tot het goudbruin gekleurd en gaar is. laat afkoelen.
zondag 29 mei 2011
Bloomer (91)
In oktober 2021 gemaakt met Amerikaans patentbloem. De grote oven is toch wel erg fel, 20 graden lager is een goed idee. Net als een bakje met water onderin de oven om een krokantere korst te krijgen.
Een mooi zacht wit brood, erg fijn om panini's mee te maken. Deeg maken van: 700 gram bloem, 10 ml zout, 5 ml suiker, 7,5 ml gist, 25 gram boter, 1,5 dl warme melk, ca. 3 dl warm water Laten rijzen tot dubbel volume, doorslaan. uitrollen tot rechthoek van ca. 2,5 cm dik. Vanaf de korte kant oprollen, na elke wenteling de naad goed vast drukken. Na de laatste wenteling het deeg goed vast drukken en de uiteinden eronder vouwen. Op de bakplaat leggen, afdekken en laten rijzen tot het in volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd het deeg met een scherp mes 5-6 diagonaal in. bestrijk de bovenkant en de inkepingen met zout water (1 tl zout met 1 el water). Bak het brood 15 minuten, verlaag de temperatuur tot 200 graden en bak het dan nog 25-35 tot het goudbruin gekleurd en gaar is. laat afkoelen.
Een mooi zacht wit brood, erg fijn om panini's mee te maken. Deeg maken van: 700 gram bloem, 10 ml zout, 5 ml suiker, 7,5 ml gist, 25 gram boter, 1,5 dl warme melk, ca. 3 dl warm water Laten rijzen tot dubbel volume, doorslaan. uitrollen tot rechthoek van ca. 2,5 cm dik. Vanaf de korte kant oprollen, na elke wenteling de naad goed vast drukken. Na de laatste wenteling het deeg goed vast drukken en de uiteinden eronder vouwen. Op de bakplaat leggen, afdekken en laten rijzen tot het in volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd het deeg met een scherp mes 5-6 diagonaal in. bestrijk de bovenkant en de inkepingen met zout water (1 tl zout met 1 el water). Bak het brood 15 minuten, verlaag de temperatuur tot 200 graden en bak het dan nog 25-35 tot het goudbruin gekleurd en gaar is. laat afkoelen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Een fijn,maar ook bijzonder mooi witbrood Tonia!
BeantwoordenVerwijderenCor