300 gram kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 1 flinke struik broccoli, 2 tomaten, 25 gram boter, 2 el olie, 300 gram risotto-rijst, 1 mespunt kurkuma, 7 dl kippenbouillon, peper
Snijd de kip in reepjes. Pel en snipper de ui. Maak prei schoon en snij in ringetjes. Maak broccoli schoon en verdeel in roosjes en de stelen in plakjes. Was de tomaten en snij in stukjes.
Verhit de boter en roerbak de stukjes kip rondom lichtbruin. Neem uit de pan en verhit olie. Fruit hierin de uisnippers glazig. Voeg rijst en kurkuma toe en roerbak tot alle korrels glanzen van de olie. Verwarm de bouillon. Schenk een derde deel van de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de risotto zachtjes koken tot het vocht is opgenomen, en voeg dan weer wat bouillon toe. Ga zo door tot de rijst gaar is en het vocht opgenomen ( 25 minuten) Voeg na 10 minuten de kip broccoli en de prei toe. Roer stukjes tomaat erdoor en breng op smaak met zout en peper. Geef er geraspte kaas bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten