Samen met T. een hartige cake gemaakt (ja, we moeten de oven toch uitgebreid testen!), weer in de kleine oven, dat werkt heel fijn. De oven is 40 cm, dus er past best veel in.
Van te voren even bakken in 1 el olie 1 gesnipperde ui met 125 gram spek. Af laten koelen.
Dan het basis-beslag maken volgens het bekende recept:
3 eieren, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 1 dl zonnebloemolie, 1,25 dl volle melk, 100 gram geraspte belegen kaas, snufje zout, snufje peper
Cakebeslag: eieren, meel, zout en peper door elkaar kloppen met een garde. Al kloppend olie en melk toevoegen. Kaas erdoor mengen. Er tot slot zo'n 150 gram zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc) in stukjes doorheen scheppen, samen met de gebakken ui en spek.
Cakevorm invetten en bekleden met bakpapier (lange kanten wat laten overhangen, korte kanten hoeven niet met bakpapier).
Oven op 180 graden voorverwarmen. Circa 45 minuten bakken. 10 minuten laten afkoelen, met bakpapier eruit tillen.
Cakebeslag: eieren, meel, zout en peper door elkaar kloppen met een garde. Al kloppend olie en melk toevoegen. Kaas erdoor mengen. Er tot slot zo'n 150 gram zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc) in stukjes doorheen scheppen, samen met de gebakken ui en spek.
Cakevorm invetten en bekleden met bakpapier (lange kanten wat laten overhangen, korte kanten hoeven niet met bakpapier).
Oven op 180 graden voorverwarmen. Circa 45 minuten bakken. 10 minuten laten afkoelen, met bakpapier eruit tillen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten