gemaakt 1 januari
300 ml water, 2 el olie, 1 el tomatenketchup, 500 gram bloem, 1,5 tl paprikapoeder 1/2-1 tl cayennepeper, 1 tl oregano, 1/2 tl zwarte peper, 1 geperst teentje knoflook, 7,5 ml zout, 10 ml suiker, 12,5 ml gist, glazuur: 1 dooier, 2 el water
Maak het deeg, laat het rijzen tot dubbel volume. Sla voorzichtig door, rol het uit tot een lange sliert, vouw die halverwege dubbel en draai de 2 kanten om elkaar heen, zodat je een soort simpele vlecht krijgt. Laat het deeg afgedekt met ingevet cellofaan nog 30-45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de dooier met het water en bestrijk het brood met het glazuur. Bak het brood in 30-35 minuten goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten