gegeten 3 januari
75 gram gedroogde abrikozen, 1 grote ui, 400 gram magere varkenslappen, peper, 2 tl gemberpoeder, 50 gram boter, 3 tl Italiaanse kruiden, 4 el bloem, 1/2 vleesbouillontablet
Abrikozen wassen, minstens 4 uur in 2 dl warm water weken. Ui snipperen, vlees in stukken snijden en bestrooien met gemberpoeder. Boter verhitten, ui ca. 3 min. zachtjes bakken, vlees en kruiden toevoegen, ca. 10 min. bakken. Boven maatbeker abrikozen afgieten, weekvocht met water aanvullen tot 4 dl. Abrikozen in kleine stukje snijden. Over gebakken vlees al roerende bloem strooien. Al roerende scheutje voor scheutje abrikozenvocht toevoegen. Roeren tot gebonden saus. Bouillontablet en abrikozen toevoegen. Aan de kook brengen, ca. 15 min. zachtjes stoven. Af en toe roeren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten