zondag 15 april 2012
Nutella mousse met een chocoladelepel
200 gram Nutella, 1 dl slagroom, 50 gram suiker, 4 eieren
De eieren scheiden. De suiker samen met het eigeel licht en romig kloppen. De slagroom stijfkloppen. De eiwitten stijfkloppen.
De Nutella door het suikermengsel scheppen. De slagroom er door roeren. Voorzichtig het eiwit erdoor mengen. In 4 tot 6 coupes gieten. In de koelkast laten opstijven.
Lekker met een wafeltje of (zoals wij hadden) een zelfgemaakt chocoladelepeltje (siliconenvorm bij Xenos gekocht, pure chocoladedruppels au bain marie gesmolten).
ps: in een kleine potje Nutella zit 220 gram, dus als je dat gebruikt kun je tijdens het mengen lekker de Nutella van de lepel aflikken!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hoi Tonia,
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je leuke reactie op mijn blog onzefransekeuken.nl Leuk om nu op die van jou te zien dat chocolade lepels een succes zijn. Ben echt zo benieuwd naar deze kookgadget (siliconenmat). Ik ga je blog volgen. groetjes uit Frankrijk