
T was vandaag jarig en hij mocht natuurlijk kiezen wat hij wilde eten, en dat werd (uiteraard T kennende, gehakttaart. De rest van ons is hier eigenlijk wel een beetje op uit gekeken, maar ja ... hij mocht kiezen.
Voor het ontbijt had ik een Challah gemaakt. Ik had hem al eerder gemaakt, maar we waren vergeten hoe ontzettend lekker dit brood is. Het recept komt uit "365 broodrecepten" van Anne Sheasby. Ik heb hem op donderdag (mijn vrije dag) gebakken, en zondag ochtend 5 minuten opgewarmd op 220 graden. Super!!
Deeg maken (ik doe het in de broodmachine op de deegstand) van 500 gram bloem, 7,5 ml zout, 7 gram gist, 1 el basterdsuiker, 1,5 dl water en 2 losgeklopte eieren.
Het deeg doorslaan op een met bloem bestoven ondergrond of op een bakmat.

leg ze naast elkaar en druk aan een kant de uiteinden goed op elkaar.



Zo lekker met roomboter en oude kaas!
print dit recept
Geen opmerkingen:
Een reactie posten