Een lekker herfstgerecht, helaas geen foto van gemaakt
600 gram pompoen, 1 grote ui, 3 el olie, 1 tl djinten, 2 tenen knoflook, 1 tl koenjit, 1 tl ketoembar, 1 tl paprikapoeder, 1 tl chilipoeder, 1 tl suiker, zout, 1 blikje kikkererwten, verse koriander
Schil de pompoen, verdeel in blokjes. Pel en snipper de ui grof. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui met de djinten. Pers de knoflook erboven uit. Schep de rest van de specerijen, suiker en pompen erdoor. roerbak ca. 2 minuten. Voeg de kikkererwten met vocht en 3/4 dl water toe. Breng aan de kook en sudder het geheel, afgedekt, in ca 25-35 minuten beetgaar. Voeg evt. nog wat water toe als de curry te droog wordt. breng op smaak met zout en evt. wat kerrie. Strooi de koriander erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten