1 makreel (ca. 350 g), 4 sjalotten, gesnipperd, 4 el balsamico-azijn, 1 1/2 el grove mosterd, 8 el olijfolie, 4 hardgekookte eieren, bosje peterselie (20 g), fijngesneden, 800 g aardappelen,
600 g sperziebonen
Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis fijn. Marineer de sjalot 5 min. in de azijn. Voeg de mosterd, olie, peper en zout toe. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Meng
met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook 7 min. in ruim kokend water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing. Verdeel over 4 borden. Schep bollen van het makreelmengsel op de salade.
Bron: Allerhande
Geen opmerkingen:
Een reactie posten