Wat een geweldige manier om asperges klaar te maken, een heel intense smaak, zoals Janneke schreef: zo puur dat er eigenlijk niets meer bij hoeft. Geen ham, geen zalm, geen ei (maar dan is het toch wel een beetje kaal vind ikzelf).
Dit zou wel eens mijn favoriete manier om asperges klaar te maken kunnen worden!
Voor 2 personen: 750 gram - 1 kg witte asperges, olijfolie, zeezoutvlokken
Verder nodig: een gietijzeren braadpan of aardewerk ovenschaal met een goed sluitend deksel.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Schil de asperges, breek het houtige onderste deel af (ja, soms gaat er dan wat meer van 2 cm van de asperge af, maar dan ben je ook meteen alles wat niet sappig is kwijt).
Leg de asperges naast elkaar in de schaal of braadpan. Besprenkel met een heel klein beetje olijfolie en een heel klein beetje zout. Leg het deksel erop en schuif in de oven. Laat in 30 tot 45 minuten garen, de tijd hangt af van de dikte van de asperges, de grootte en het materiaal van de schaal of pan. En het duurt inderdaad langer dan koken, maar zo lekker heb je nog nooit asperges gegeten!
Dit hebben we ergens in mei/juni gegeten, maar ik loop (zoals te merken is) nogal wat achter met bloggen.