4 el olijfolie, 8 drumsticks, 2 gesnipperde uien, 1,5 tl gemberpoeder, 1 tl kaneelpoeder, 1 kaneelstokje, 2 teentjes knoflook, ca. 300 ml kippenbouillon, 3 appels in parten, 250 gram gedroogde abrikozen, 2 el blanke rozijnen, 50 gram geschaafde amandelen
Verhit de olijfolie en bak de drumsticks rondom bruin. Voeg ui, gemberpoeder, kaneelpoeder, kaneelstokje en fijngehakte knoflook toe. Bak dit 3 minuten mee. Git de bouillon erbij (de kip moet net onderstaan) en stoof met deksel op de pan 30 minuten. Voeg de appels en abrikozen met de rozijnen toe en stoof nog eens 15 minuten. Rooster intussen de amandel goudbruin in een droge hete koekenpan. Bestrooi voor het serveren het gerecht ermee. Lekker met couscous of rijst.
Een lekker gerecht uit Boodschappen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten