zondag 3 februari 2013

mueslimuffins

Door de karnemelksaus had ik nog bijna 3/4 liter in huis, dus in mijn receptenverzameling gekeken en daar vond ik deze (min of meer gezonde, maar vooral erg lekkere) muffins. Ze zijn heerlijk luchtig, warm en koud te eten. Lekker voor een snel ontbijt, of in de lunchbox.

Voor 12 stuks:

140 gram bloem, 1 el bakpoeder, 280 gram ongezoete muesli, 120 gram lichtbruine basterdsuiker, 2 eieren, 250 ml karnemelk, 6 el zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm in of gebruik papieren vormpjes.
Zeef bloem en bakpoeder boven een grote kom. Meng de muesli en basterdsuiker erdoor. Klop de eieren licht los in een kom. Klop de karnemelk en zonnebloemolie erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediƫnten en schenk het eimengsel erin. Werk het met een vork door elkaar tot het geheel net gemengd is. Schep het beslag in de vormpjes. Bak ca. 20 minuten tot de muffins gerezen en goudbruin zijn en stevig aanvoelen. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten