dinsdag 2 april 2013

Taart met zuurkool-carbonara



Een bodem met een verrassend volle smaak. Het deeg moet minstens 30 minuten rusten in de koelkast, dus begin daar op tijd mee. Een verrassende taart!

150 gram volkorenmeel, snufje zout, 1 tl bakpoeder, 75 gram kwark, 40 ml olijfolie, 40 ml water, 200 gram spekblokjes, 1 teen knoflook, 1 gesnipperde ui, 1 takje rozemarijn, 500 gram uitgelekte zuurkool, 100 ml slagroom, 100 gram geraste Parmezaanse kaas, 2 losgeklopte eieren

Meng het meel met zout en bakpoeder. Roer hier de kwark, olijfolie en het water door en kneed tot een stevig deeg. Laat minstens 30 minuten ingepakt in plasticfolie rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een taartvorm van 24 cm in met boter. Bak het spek uit tot het lichtbruin is. Voeg knoflook en ui toe en laat even fruiten. Voeg de zuurkool toe en bak even mee Voeg slagroom en rozemarijn toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Haal van het vuur en meng de kaas erdoor. Laat even afkoelen in roer de eieren erdoor.

Bekleed de vorm met het deeg (dun uitrollen). Schep de zuurkook erop en laat 30-40 minuten bakken tot de bodem gaar is en de vulling goudbruin.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten