dinsdag 2 april 2013

Flensjestaart met prei en geitenkaas







Lekker, feestelijk, makkelijk



Beslag: 150 gram bloem, mespunt zout, 2 eieren, 1 eidooier, 4,5 dl melk
1 kg preiringen, boter of olie, 300 gram zachte geitenkaas, 100 gram grofgehakte walnoten, geraspte kaas

Bak van het beslag 12 flensjes, houd ze warm. Verwarm de grill van de oven voor.
Smoor de prei ca. 15 minuten in wat olie of boter. Meng de noten door de prei. Leg 2 flensjes in een passende springvorm (22 of 24 cm). Verdeel hier wat prei-mengsel over, flensje erop, even aanduwen. Geitenkaas erop, flensje erop, weer even aanduwen. Etc. tot de flensjes op zijn. Eindig met 2 flensjes. Strooi hier wat geraspte kaas over. Paar minuten onder de hete grill goudkleurig laten worden.

1 opmerking: