Zelfgemaakte pasta met
zelfgemaakte pesto, veel lekkerder kan bijna niet!
Er stond een pot basilicum
op de vensterbank die vorige week nogal van de warmte achter het glas te lijden
had. Dus was het tijd om pesto te maken.
Van de plant plukte ik z'n
30 gram basilicum blaadjes, dit was dus de basis. Hierbij heb ik gebruikt:
2 el pijnboompitten, 25
gram Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, 6 el olijfolie extra vierge
Rooster de pijnboompitten
in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Daardoor verrijkt
de smaak van de pijnboompitten. Laat helemaal afkoelen op een bord, anders
wordt de pesto te olieachtig.
Rasp de kaas. Maal de
pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Door de 'hardere'
ingrediënten eerst te malen, krijg je een steviger pesto. Zachte ingrediënten
zoals basilicum kun je het best kort malen, anders blijft er weinig van over.
Voeg de basilicum en de
olie toe en maal nog even kort (of wat langer als je een gladdere pesto
wilt).
Breng op smaak met wat
zout.
Het recept is trouwens van
AH