woensdag 30 mei 2012

Zelfgemaakte pasta en pesto



Zelfgemaakte pasta met zelfgemaakte pesto, veel lekkerder kan bijna niet!

Er stond een pot basilicum op de vensterbank die vorige week nogal van de warmte achter het glas te lijden had. Dus was het tijd om pesto te maken.




Van de plant plukte ik z'n 30 gram basilicum blaadjes, dit was dus de basis. Hierbij heb ik gebruikt:
2 el pijnboompitten, 25 gram Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, 6 el olijfolie extra vierge 




Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Daardoor verrijkt de smaak van de pijnboompitten. Laat helemaal afkoelen op een bord, anders wordt de pesto te olieachtig.

Rasp de kaas. Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Door de 'hardere' ingrediƫnten eerst te malen, krijg je een steviger pesto. Zachte ingrediƫnten zoals basilicum kun je het best kort malen, anders blijft er weinig van over.

Voeg de basilicum en de olie toe en maal nog even kort (of wat langer als je een gladdere pesto wilt). 

Breng op smaak met wat zout.

Het recept is trouwens van AH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten