Simpel, maar toch erg lekker.
600 gram prei, 6 el olijfolie, 1 el grove mosterd, 2 el azijn, zout, peper, 1/4 bosje peterselie, 1 ui, 1 tl gemalen kardemom, 50 gram rozijnen 300 gram rijst, ca. 1 liter groentebouillon, 4 el zonnebloempitten
snijd de prei in stukken van ca. 5 cm. kook ze in ca. 15 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Meng met 4 el olijfolie, de moster en de azijn. Breng op smaak. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
Pel en snipper de ui. Fruit hem in 2 el olie. voeg de kardemom toe. Doe er de rozijnen en de rijst bij. Blus af met de bouillon. kook de rijst in ca. 10 minuten gaar. Voeg vlak voor het serveren de zonnebloempitten toe. Serveer met de prei. Lekker met lamsworstjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten