800 g aardappels vastkokend, geschild, 300 g broccoli, in roosjes, 1 gerookte makreel 4 el olijfolie, 2 rode paprika's, in brede repen 2 el witte wijnazijn 1-2 el kappertjes (potje), 1 zakje bosuitjes (3 stuks), in ringetjes
Snijd de aardappels en dunne plakjes en kook ze met wat zout in 10 minuten beetgaar. Voeg na 6 minuten de broccoliroosjes toe en kook deze in 4 minuten gaar. Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel het visvlees in stukken. Verhit de olie in een wok en roerbak de paprikarepen in 3-4 minuten gaar. Haal de wok van het vuur en sprenkel de azijn over de paprika. Schep de kappertjes erdoor. Giet de aardappelen en de broccoli af en meng ze in een kom met het paprikamengsel en de helft van de bosui en de helft van de makreel. Breng de salade op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de salade over 4 borden en verdeel de rest van de makreel en de bosui erover.
Bron: Allerhande
Geen opmerkingen:
Een reactie posten