2 appels,
2 witlofstruikjes, 100 gram hazelnoten (gepeld), 160 gram gerookte eendenborstfilet, 1 krop Lollo rossa, 1,5 el rodewijnazijn, 1⁄2 el balsamicoazijn, 1⁄2 el vloeibare
honing, 1 tl dijonmosterd, 5 el olijfolie, zout, peper
Haal de gerookte eendenborstfilet een half uur voor je de salade gaat
serveren uit de koelkast. Haal het vlees uit de verpakking zodat het kan ademen
en op kamertemperatuur kan komen.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te
kleuren. Strooi ze uit op een houten plank, laat afkoelen en hak ze grof.
Scheur de lollo rossa in stukjes. Klop de azijn, honing, mosterd, olijfolie en
zout en peper tot een dressing.
Snijd de appels met schil en al in kwarten, verwijder de klokhuizen en
snijd in schijfjes. Haal de appelschijfjes even door de dressing zodat ze niet
bruin worden.
Snijd de eendenborst in dunne plakjes.
Hussel in een grote kom de lollo rossa, appelschijfjes, plakjes
eendenborst en de dressing door elkaar. Verdeel de salade over de 4 borden.
Bestrooi met de hazelnoten.
kerstbox 2013
kerstbox 2013
Geen opmerkingen:
Een reactie posten