zondag 15 april 2012

Nutella mousse met een chocoladelepel


200 gram Nutella, 1 dl slagroom, 50 gram suiker, 4 eieren

De eieren scheiden. De suiker samen met het eigeel licht en romig kloppen. De slagroom stijfkloppen. De eiwitten stijfkloppen.
De Nutella door het suikermengsel scheppen. De slagroom er door roeren. Voorzichtig het eiwit erdoor mengen. In 4 tot 6 coupes gieten. In de koelkast laten opstijven.
Lekker met een wafeltje of (zoals wij hadden) een zelfgemaakt chocoladelepeltje (siliconenvorm bij Xenos gekocht, pure chocoladedruppels au bain marie gesmolten).

ps: in een kleine potje Nutella zit 220 gram, dus als je dat gebruikt kun je tijdens het mengen lekker de Nutella van de lepel aflikken!

1 opmerking:

  1. Hoi Tonia,

    Bedankt voor je leuke reactie op mijn blog onzefransekeuken.nl Leuk om nu op die van jou te zien dat chocolade lepels een succes zijn. Ben echt zo benieuwd naar deze kookgadget (siliconenmat). Ik ga je blog volgen. groetjes uit Frankrijk

    BeantwoordenVerwijderen