In de herhaling! lekker brood
500 gram bloem, 1 tl
zout, 7 gram gedroogde gist, 2,5 dl melk, 4 el olie (evt. van de tomaten), 1 ei (gesplitst) 10
fijngesneden, gedroogde tomaten, 1,5 el gedroogde Provençaalse kruiden
Deeg kneden van bloem, zout, gist, melk, kruiden, olie en eigeel. Deeg 30 minuten afgedekt
met vochtige theedoek of plastic folie laten rijzen. Tomaten evt. laten weken
en in kleine stukjes snijden. Deeg platduwen en tomaten erdoor kneden.
Langwerpig brood vormen en dit op een warme plaats nog ca. 1 uur laten rijzen.
Intussen oven voorverwarmen op 225 graden. Bakplaat bekleden met bakpier. Eiwit
loskloppen en gerezen brood er dun mee bestrijken. Brood in midden van oven in
ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken. Uit oven korst van brood dun bestrijken
met water. Op rooster laten afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten