maandag 27 februari 2012
karamelbrownies
lekkere en sappige brownies.
ik vond ze een tikkie aan de zoete kant, volgende keer gebruik ik wat minder suiker.
60 gram zelfrijzend bakmeel, 40 gram bloem, 150 gram zachte boter, 230 gram lichtbruine basterdsuiker (+ 1 el extra), 2 eieren, 1 el melk, 1 tl vanille-essence, 75 gram fijngehakte walnoten
Oven voorverwarmen op 180 graden. vierkante vorm van 20 cm invetten, bodem bedekken met bakpapier. Meel en bloem zeven, boter en suiker licht en romig kloppen. voeg onder voortdurend kloppen eerst 1 ei en vervolgens een eetlepel van het bloemmengsel toe. Klop dan het tweede ei erdoor, samen met de melk en vanille. Roer de rest van de bloem en 50 gram walnoten door het mengsel. Doe het deeg in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. bestrooi de cake met de resterende walnoten en de extra bruine suiker. Bak 30-35 minuten. Laat afkoelen in de vorm en snijd in stukken.
Als variatie op de chocoladebrownies, die toch de absolute favoriet zijn in ons gezin.
Deze wil ik ook best wel eens proberen.....
BeantwoordenVerwijderen