gegeten 3 november
400 gram kipfilet, 1 el paprikapoeder, 1 kleine ui, 250 gram champignons, 1 gele paprika, 40 gram boter, 1 blikje tomaten puree, 1 dl slagroom, 2 el peterselie, 1 banaan, 50 gram ongezoute pinda's
Snij de kip in smalle reepjes en bestrooi ze met paprikapoeder. Snipper de ui, snijd de champignons in vieren en de paprika in reepjes. Verhit de boter en bak de kip rondom bruin. Voeg de groenten toe en bak ze ca. 5 minuten mee. Naar smaak peper erbij doen, met de tomatenpuree, room en peterselie. Breng de vloeistof aan de kook en stoof het gerecht met een deksel op de pan zachtjes gaar in ca. 10 minuten. Snijd de banaan in plakjes en roer deze door het gerecht, warm ze even mee. Serveer met rijst. |Strooi de pinda's over het gerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten