donderdag 14 oktober 2010
Pompoen-gehaktschotel
gegeten 3 september
1 ui, 1 el gedroogde tijm 1 el olijfolie, 500 gram gehakt, 850 gram gepelde tomaten (blik), suiker, nootmuskaat, 1 flessenpompoen, 100 gram geraspte oude kaas
Snipper de ui. Verhit de olie, rul het gehakt lichtbruin. Bak de ui kort mee, breng op smaak met zout , peper en de tijm. Voeg de tomaten met het sap toe en breng aan de kook. Druk de tomaten wat fijn. Voeg wat zout, peper, snufje suiker en nootmuskaat toe.
Verhit de oven voor tot 200 graden. was de pompoen, verdeel hem in vieren. Verwijder de pitten en vezels. Snijd met schil *) in dunne parten, en deze nog een keer door midden. meng de pompoen met de gehaktsaus en doe in een ovenschaal. zet 40-45 minuten in de oven. Strooi de kaas na ca. 20 minuten baktijd over de ovenschotel.
*) Als je geen Hokkaido of flessenpompen gebruikt, moet je hem wel schillen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten