vrijdag 22 oktober 2010

3x hartige muffins



gemaakt 10 oktober

uit hetzelfde boek waar ik vorige week de 3 verschllende zoete muffins gemaakt had, deze keer 3 verschillende hartige muffins gemaakt. Ze waren weer erg lekker.



Basisbeslag:

280 gram bloem, 1 el bakpoeder, 1 mespuntje zout, zwarte peper, 2 eieren, 250 ml karnemelk, 6 el zonnebloemolie

Zeef de bloem, bakpoeder, zout en peper boven een grote kom. Klop de eieren los in een andere kom. Klop de karnemelk en olie erdoor. maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediƫnten en schenk het eimengsel erin, roer voorzichtig tot het net gemengd is. Verdeel in 3 porties. Voeg per portie toe:

Extra's:
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas, 20 gram pijnboompitten, strooisel voor bovenop: 10 gram geraspte Parmezaanse kaas, 15 gram pijnboompitten;
- 50 gram geitenkaas, in kleine blokjes, 3 bosuitjes in ringetjes
- 50 gram fijngesneden gerookte zalm, 0,5 el gedroogde dille

Oven voorverwarmen op 200 graden, mengsels verdelen over muffinblik of papieren vormpjes. 20 minuten bakken, tot ze gerezen en goudbruin zijn, 5 minuten in de vorm laten afkoelen. Koud lekker, maar net iets lekkerder als ze nog warm zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten