zondag 4 juli 2010
zalm met sperciebonensalade
jonge sperzieboontjes, bonekruid, 2 of 3 grote rijpe tomaten, 75 gr. katenspek (stukje), kruidenazijn, olie, ui
Kook de boontjes net niet helemaal gaar in water met 2 of 3 takjes bonekruid. Laat de boontjes op een vergiet uitlekken en spoel er koud water over. Ontvel de tomaten, verwijder zaad en vocht en snijd ze in blokjes. Snijd het spek klein. Bak dit in een droge koekepan uit tot goudbruin. Laat de blokjes spek op een stuk keukenpapier uitlekken. Maak een dressing van 1 el azijn, zout, peper, en 4 of 5 el olie. Voeg er 1 el ragfijn gesnipperde ui of sjalot aan toe. Schep de blokjes tomaat en de boontjes voorzichtig door elkaar. Schenk de dressing erover. Schep de salade enige malen voorzichtig om en verdeel haar over vier bordjes. Strooi er vlak voor het opdienen de uitgebakken spekblokjes over. Erg lekker met een stukje gegrilde zalm
gegeten op 30 juni
Geen opmerkingen:
Een reactie posten