Recept uit de Allerhande
Bijzonder geschikt als voorgerecht (als hoofdgerecht voor krap 3 personen)
2 el olie, 1 gesnipperde ui, 2 grofgesneden tenen knoflook, 850 gram flespompoen, 1 sinaasappel, 250 gram winterpeen (plakjes), 35 gram gele currypasta, 400 ml kokosmelk, 400 ml groentebouillon, handje koriander
Verhit de olie in een soeppan en fruit ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Verwijder draden en pitten uit de pompoen, maar laat de schil zitten. Snij in blokjes van 2 cm. Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Doe pompoen, peen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en bestrooi met de koriander.
Lekker met naan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten