donderdag 23 mei 2013

Romige pasta met zalm en broccoli


Nog een lekker gerecht uit een oude Good Food (mei 1999)

350 gram pasta, 300 gram zalmfilet, 150 gram kruiden-roomkaas, 100 ml room, 1 klein blikje tomatenpuree, 500 gram broccoli in kleine roosjes, beetje olie

Kook de pasta, voeg de laatste 3 minuten de broccoli toe. Verhit de olie in een koekepan en bak de zalm tot hij net gaar is. Vermeng intussen de roomkaas met de room en de tomatenpuree. Voeg evt. peper en zout toe. Git de pasta en broccoli af, doe weer terug in de pan. Schep de saus erdoor. Verdeel de zalm in grove stukken en schep ook door de pasta.

Zalm met honing-soja saus



Een gerecht uit een oude Good Food. Erg lekker met roerbakgroenten en aardappelschijfjes!

1 el grove mosterd, 2 tl heldere honing, 3 el ketjap/sojasauce, 1 el olijfolie, 4 zalmfilets (ca 150 gram per stuk), 100 ml bouillon, 2 lente-uitjes (in ringetjes)

Meng de honing, mosterd en sojasaus. Verhit de olie in een koekepan. Bak de zalmfilets tot ze bijna gaar zijn. Giet het mosterdmengsel over de vis, voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Meng de lente-uitjes voorzichtig door het vocht en laat heel even koken, tot de lente-uitjes warm zijn.




Gegrilde witlof met blauwe kaas


Zo lekker, en zo makkelijk!

Per persoon 2 kleine (dunne) stronkjes witlof, 50 gram blauwe kaas (dunne plakken), olijfolie, peper, zeezout

Snijd de lof in de lengte doormidden, laat de blaadjes aan elkaar zitten. Besprenkel ze met wat olie en flink wat zout en peper. Verdeel met je handen over de lof. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit een grillpan. Als deze heet is, leg je de lof in de pan met de snijkanten naar onderen. Gril 2 minuten, draai ze om, gril de andere kant ook 2 minuten. Doe de lof in een grote schaal, leg de plakjes kaas op de stronkjes en zet de schaal enkele minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is en borrelt.