0,7 dl water, 70 gram fijne tafelsuiker, 80 gram rozijnen, 0,5 dl amaretto
voor de creme: 2 dl melk, 3 eierdooiers, 50 gram fijne tafelsuiker, 2 dl slagroom
Breng het water met de fijne tafelsuiker tegen de kook aan. Neem van het vuur, schep er de rozijnen en amaretto door. laat tot gebruik de rozijnen inde siroop wellen.
Verhit de melk op laag vuur. Klop intussen in een grote kom de dooiers met de suiker tot het mengsel lichtgeel van kleur is. Klop er de koude slagroom en 3 eetlepels van de amaretto-siroop door. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 100 graden. giet de rozijnen af, verdeel ze over 6 lage ovenschaaltjes. Giet de crème voorzichtig in 6 kleine lage ovenschaaltjes. Zet ze in een ovenschaal, schenk deze halfvol met kokend water en laat zo au bain-marie ca. 1 uur tot 1 uur en 15minuten in de oven bakken. De crèmes moeten net stevig, maar nog zacht in het midden zijn.
Zet de gare crèmes wanneer ze iets zijn afgekoeld in de koelkast.
En zoals ons zo vaak gebeurt bij desserts, is ook hier geen foto van gemaakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten